AccueilMes livresAjouter des livres
Découvrir
LivresAuteursLecteursCritiquesCitationsListesQuizGroupesQuestions
Rejoignez Babelio pour découvrir vos prochaines lectures
ISBN : 9737934458
Éditeur : Univers enciclopedic (01/01/2005)

Note moyenne : 5/5 (sur 1 notes)
Résumé :
Editia cea mai ampla din scrierile lui Anton Holban, restituie activitatea literara si publicistica a autorului, punand in circulatie atat lucrarile tiparite in timpul vietii autorului, cat si operele postume. Volumul I insumeaza in prima parte romanele, iar in partea a doua nuvelele, schitele si povestirile. Volumul II are o alcatuire mai variata,cuprinzand teatru, note de calatorie si comentarii critice (literare, plastice, muzicale), completate cu insemnari si al... >Voir plus
Acheter ce livre sur

AmazonFnacPriceministerLeslibraires.frMomox
Citations et extraits (6) Voir plus Ajouter une citation
TandaricaTandarica   06 mars 2015
Nici măcar groaza că vom suporta-o nu ne dezmorţeşte. Unii dau o interpretare: preferăm să nu ne gândim. N-au dreptate. Nu renunţăm la gândul ei din stoicism sau din laşitate mascată, ci din incapacitatea de a o gusta. A gusta moartea (cu spaimă sau cu delicii, în orice caz a fi impregnat de ea) este un talent special, şi oamenii talentaţi sunt rari. De aceea vedem atâtea înmormântări, şi nu facem nicio reflexie, după cum vedem atâtea apusuri de soare, şi nu le observăm. Facem doar o socoteală de tarabă: “s-ar putea să mai trăim, deoarece sunt oameni mai bătrâni ca noi”. Şi ne punem din nou la micile noastre treburi zilnice. Amânăm cu uşurinţă pe anul viitor un plan mai neobişnuit, fără de nicio grabă ne sorbim cafeaua şi ne facem siesta, şi nici în momentul când, în sfârşit, facem pasul sacru, nu ne tulburăm, căci suntem mediocri şi atunci. (O moarte care nu dovedeste nimic)
+ Lire la suite
Commenter  J’apprécie          190
TandaricaTandarica   18 avril 2015
Din linia marilor romancieri (Proust, Gide) care au descompus până la contraziceri şi absurd pentru a putea găsi abisurile care altfel rămâneau învăluite de un program fictiv şi convenţional, autoarea duce analiza pe căile cele mai ascunse.
(în Viata si moartea în opera D-nei H. PAPADAT-BENGESCU)

De la lignée de grands écrivains, Proust, Gide, qui ont tout disséqué jusqu’à la contradiction et l’absurde pour en arriver aux abîmes profonds et qui, autrement risqueraient de rester voilés par un programme fictif et conventionnel, notre romancière mène l’analyse par les voies les plus cachées.
(Traduction de Florica Ciodaru-Courriol)
+ Lire la suite
Commenter  J’apprécie          160
TandaricaTandarica   06 mars 2015
Am crezut în toate fantomele, am stat de vorbă, perfect convinsă că nu mă sugestionez, cu morții, m-am cățărat pe razele lunii și am călătorit printre stele. Și pe fiecare om, oricăt de solid ar fi fost clădit și oricăt de convins ar fi emis teorii, l-am privit ca pe o apariție ciudată, care se poate destrama în orice clipă.
+ Lire la suite
Commenter  J’apprécie          180
TandaricaTandarica   06 mars 2015
Cu ce drept trag concluzii pentru viitor când eu nu ştiu nimic precis despre trecut? Sau pot fi sigur că eu, în momentul morţii, voi fi mai puţin mediocru? În orice caz, voi fi atât de curios să mă văd cum sunt, că sentimentele mele nu vor mai fi spontane. Cu tot gustul pentru adevărul pur, în momentul cel mai tragic voi fi artificial.
Commenter  J’apprécie          180
TandaricaTandarica   06 mars 2015
Cu Irina alături, singuri în noapte, tremurând sub frig, am plâns împreună. Și ne întrebam: “Nu e așa că suntem fericiți?” Am plâns mult, pentru durerile de odinioară și pentru cele ce au să vină. Pe cer, din toate părțile, cădeau stele.
Commenter  J’apprécie          180
autres livres classés : hallucinationsVoir plus
Acheter ce livre sur

AmazonFnacPriceministerLeslibraires.frMomox


Lecteurs (1) Voir plus
Quiz Voir plus

Des chiens et des loups dans la littérature

Cujo

Graham Masterton
Stephen King
Mo Hayder

10 questions
67 lecteurs ont répondu
Thèmes : chiens , loup , Dans la littératureCréer un quiz sur ce livre