AccueilMes livresAjouter des livres
Découvrir
LivresAuteursLecteursCritiquesCitationsListesQuizGroupesQuestionsPrix BabelioRencontresLe Carnet
Bibliographie de Altan Tan   (1)Voir plus

étiquettes

Citations et extraits (15) Voir plus Ajouter une citation
Kürtlerin İslamiyet'i zorla kabul ettikleri iddiası da tarihi zorlamadan başka bir şey değildır. (...) Kaldı ki aynı coğrafyada yaşayan Hıristiyan halklardan Ermeni, Süryani ve Gürcüler ise günümüze kadar farklılıklarını muhafaza etmişlerdir. Kürtlerin korkudan zorla inançlarından vazgeçtikleri iddiası Kürtleri bölgenin en korkak halkı olarak nitelemeyi de zımnen beraberinde getirmektedir ki, asla doğru değildir.
Commenter  J’apprécie          20
Ne zaman tüm bağımsızlık lafı edilse Cezahir kurtuluş savaşi'nın efsanevi lideri Ahmed Bin Bella'nin yürek sızlatan sözü aklıma gelir: "Bir milyon şehit verdik, ırzımız namusumuz ayaklar altında gitti. Bir bayrak ve bir istiklal marşindan başka bir şey elimize geçmedi. Her şeyimiz yine Batılılarin elinde" dedi ve 30 yılını hapiste geçirdi. Sene 1923 ve sene 2011. 88 yil sonra neredeyiz, varın siz hesap edin.
Commenter  J’apprécie          10
Bati dünyasında bayraktarlığını burjuvazinin yaptiğı miliyetçilik, ulusalcılık ve onun kurumsallaştığı ulus devlet bizat uluslararası burjuvazi tarafından yerden yere vuruluyor. Dün burjuvazinin çikarlarına hizmet eden, feodal sınırları ve engelleri kaldırıp ulusal pazarın oluşmasını sağlayan ulus devlet, bugün mal dolaşımının önündeki en büyük engel haline geliyor. Gümrük duvarları, vizeler, sınırlar ve bıktıran bürokrasi malın sınırsız, engelsız ve çok süratli dolaşımını engelliyor. Bütün bir dünyayı tek bir "çarşı" olarak görecek kadar devleşen (kartelleşen) burjuvazi mevcut yapıları (devletleri) tasfıye edilmesi, temizlenmesi gereken çalı çırpı veya moloz olarak görüyor.
Commenter  J’apprécie          00
Bu sorulara cevap vermeden önce açik ve net olarak ifade etmek gerekir ki devletin içinde de , PKK'nin içinde de silahların susmasını istemeyen ciddi bir kesim car. Üstelik barış ve cözüm istemeyen bu çevreler oldukça güçlü ve etkili bir konumdalar. Kürt sorununun adil ve kalici bir şekilde çözümünu kendi iktirdarlarının sonu olarak görüyorlar ve bunun için de var guçleriyle barışı engelliyor, çatışmalı sürecin devamı için çoğu kez işbirliği içine giriyorlar.
Commenter  J’apprécie          00
Birkaç dakikalık bir olayla ilgili yüzlerce yorum yapılır. Nedenler, niçinler, nasıllar peş peşe sorulur, her cevap bir baska sorunun sorulmasına neden olur. İş gittikçe karışır, giriftleşir. Bir müddet sonra olayı yapanların bile kafasını karıştıracak sonuçlara varılır.
Commenter  J’apprécie          00
PKK'nin yaptiğı eylemler ise tam olarak akla yizan. Türkiye'de gittikçe güçlenen değışim ve dönüşüm taleplerini örgütleyerek tüm statüko karşıtı güçlerı yan yana getirecek bir strateji ve politika izlemek yerine şiddeti devreye sokmak, statükonun ekmeğine yağ sürmekten başka bir şeye yaramiyor.
Commenter  J’apprécie          00
Yine Kürt Teali Cemiyeti Başkani Seyyid Abdülkadir "Türk kardeşlerimizin bu zor gününde onları arkadan vurmak, ayrı bir devlet kurmaya çalışmak ihanettir, haramdır. Var kuvvetimizle birlikte çarpışmalıyız" diye fetva yayınladı.
Commenter  J’apprécie          00
Kürtlerin ve solcuların örgütlerinde örgüt içi infazlar, öldürmeler yüzleri aşıyor. Herkes birbirini vatan haini ve işbirlikçi ilan ediyor ve her şey "vatan-millet-ulus" için yapılıyor. Vatan ve millet ise bir türlü kurtulmuyor.
Commenter  J’apprécie          00
BDP'nin de bir karar vermesi gerekiyor. Sınıf partisi mi, etnik temele dayalı bir parti mi yoksa demokrasiyi merkezine, Kürt sorununu da bu merkezin ortasına alan bir Türkiye partisi mi olacağını belirlemesi gerekeiyor.
Commenter  J’apprécie          00
Ayni şekilde söz konusu kanunlar bütün bir halkın onayından geçse de eğer evrensel hukuk kurallarına uygun değillerse bir şey ifade etmiyor. Halkın onayı tek başina meşruluk ifade etmiyor.
Commenter  J’apprécie          00

Acheter les livres de cet auteur sur
Fnac
Amazon
Decitre
Cultura
Rakuten

Lecteurs de Altan Tan (1)Voir plus

Quiz Voir plus

Molière

Qui est l’auteur de cette pièce de théâtre ?

Molière
Jean-Jacques
Michelle
Gertrude

25 questions
29 lecteurs ont répondu
Thème : Le Bourgeois Gentilhomme de MolièreCréer un quiz sur cet auteur
¤¤

{* *}