AccueilMes livresAjouter des livres
Découvrir
LivresAuteursLecteursCritiquesCitationsListesQuizGroupesQuestionsPrix BabelioRencontresLe Carnet
Univers Bucarest (30/11/-1)
4.75/5   4 notes
Résumé :
Calinescu si-a atras de la inceput atentia si pretuirea,intre altii a lui G.Ibraileanu,prin monografia Viata lui Mihai Eminescu(1932),biografie literara neromantata,in cadente de poem epic si portet intelectual saintbeuvian al geniului,sriere inimitabila,intemeiata pe documentul esential al operei poetului,careia i se consacra si un amplu studiu privind filosofia teoretica si practica,cadru psihic,cadrul fizic,tehnica,locul in literatura romana si universala. (AL.Pi... >Voir plus
Acheter ce livre sur
Fnac
Amazon
Decitre
Cultura
Rakuten
Que lire après la vie d'EminescuVoir plus
Critiques, Analyses et Avis (1) Ajouter une critique
Viața lui Eminescu, titre original, n'a pas encore, sauf erreur de ma part, été traduit en français, mais il faut espérer qu'un jour ce sera chose faite. Peut-être que Marily le Nir se laissera convaincre par un tel projet, après sa brillante traduction d'un autre livre inspiré par le poète national, Les Vies parallèles, de Florina Ilis.
Commenter  J’apprécie          131

Citations et extraits (1) Ajouter une citation
Trăind în universul său, Eminescu n-a fost nicicînd atras de luminile marilor orașe, de moliciunile și estetismul claselor de sus. Hoinar din fire, nu numai a trăit, de nevoie, în haine destrămate și sub tavane scunde și coșcovite de apa ploilor, dar a început a simți o plăcere nu lipsită de amărăciune în a cultiva propria mizerie, confundînd voluptățile simple ale naturii cu noroaiele și cu bureții vieții.
Commenter  J’apprécie          90

autres livres classés : littérature roumaineVoir plus
Acheter ce livre sur
Fnac
Amazon
Decitre
Cultura
Rakuten


Lecteurs (6) Voir plus




{* *}